ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σωματεία: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Σ.ΕΚ.Β & Ε.Σ.Ε.Β.Ε.
Οργάνωση: Παζάρι & Εκποίηση Βιβλίου Κλαυθμώνος.
Περίοδος: 20 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου 2012.
Ανάγκη: Αύξηση των διαθέσιμων ταμείων, ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών.
Λύση: MyMANAGER Retail : 8 θέσεις εργασίας, σύνδεση με barcode scanners, ταμειακές μηχανές, με υπόλοιπα αποθήκης ανά τίτλο βιβλίου και εκδότη.
Υλοποίηση: Qualisys Software
Κάλυψη Αναγκών: 60.000 αποδείξεις, 1.000.000 εγγραφές σε 20 ημέρες.

 

Το πρόβλημα

Κάθε τέλος Ιανουαρίου ? αρχές Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνεται το Παζάρι Βιβλίου και η Εκποίηση Βιβλίου. Το Παζάρι Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σ.ΕΚ.Β (Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου) και η Εκποίηση Βιβλίου από το Ε.Σ.Ε.Β.Ε (Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Ελλάδος). Τα σωματεία που διοργανώνουν την εκδήλωση ελέγχουν σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές. Μερικά από τα προβλήματα που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν αυτές οι εκδηλώσεις, ήταν ο μεγάλος χρόνος αναμονής του κοινού για την πληρωμή στα ταμεία, η παρακολούθηση του stock σε πραγματικό χρόνο, και η σύντομη επανατροφοδότηση της αποθήκης. Προβλήματα που δημιουργούνταν από την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος, με δυνατότητες παραμετροποίησης.

 

Η λύση

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του μεγάλου χρόνο υ αναμονής του κοινού στα ταμεία, η Qualisys Software ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση του λογισμικού εντατικής λιανικής πώλησης MyMANAGER Retail, σε αντίστοιχο εξοπλισμό, με δυνατότητα ταχείας πώλησης με χρήση barcode, αναζήτησης προϊόντος κατά την πώληση με περιγραφή και ταυτόχρονη διαχείριση της αποθήκης ειδών. Παράλληλα έδωσε την δυνατότητα έκδοσης ετικετών barcode για τους 150 εκδότες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα βιβλία. Το MyMANAGER Retail εγκαταστάθηκε σε 5 θέσεις εργασίας και συνδέθηκε με barcode scanners και ταμειακές μηχανές για γρήγορη λιανική πώληση και έκδοση αποδείξεων. Στο 20ήμερο λειτουργίας του παζαριού εκδόθηκαν περισσότερες από 60.000 αποδείξεις και πιστωτικά, ενώ η προσέλευση του κόσμου στα ταμεία ήταν συνεχής.

Στο backoffice εγκαταστάθηκε το MyMANAGER ΕΜΠΟΡΙΚΟ σε 3 θέσεις εργασίας για την έκδοση τιμολογίων και πιστωτικών με δικτυακό φορολογικό μηχανισμό. Ο υπεύθυνος μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο τα υπόλοιπα της αποθήκης ανά τίτλο βιβλίου και εκδότη, αλλά και τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές (εκδότες), τα διαθέσιμα χρήματα ανά ταμείο, τον μέσο όρο είσπραξης ανά ώρα, καθώς επίσης και πολλά άλλα στατιστικά. Για την υλοποίηση του κεντρικού συστήματος χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός Server με λειτουργικό σύστημα Linux και MySQL Server 5.5. Στα ταμεία χρησιμοποιήθηκαν POS PC, ταμειακές μηχανές RBS-Mercato και barcode scanner της Motorola.

 

?Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όσον αφορά τον αριθμό συμμετοχής των εκδοτών.? είπε στο «Βήμα» ο εκδότης και πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Β.Ε. Κος Ηλίας Μπουκουμάνης. ?Φέτος στηριζόμενοι στο μηχανογραφικό σύστημα της Qualisys Software, αυξήσαμε τον αριθμό των διαθέσιμων ταμείων, ώστε το κοινό να εξυπηρετείται πιο γρήγορα. Κατά το παρελθόν υπήρχε αρκετά μεγάλος χρόνος αναμονής στα ταμεία, κάτι που φέτος αποφεύχθηκε με επιτυχία.?

 



Διαβάστε εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Βουτζά 30 & Μυκάλης 1 Βύρωνας, 16231, Αθήνα

  210 7647305

  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Youtube



Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας


Θέλω να λάβω ενημέρωση για το πρόγραμμα με email ή τηλεφωνικά
Θέλω να κατεβάσω ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ έκδοση της εφαρμογής