ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η αυξανόμενη χρήση των νέων τεχνολογιών ανοικτού κώδικα, των mobile συσκευών, του CLOUD και του μοντέλου διάθεσης Software as a Service SaaS, αναδιαμορφώνουν το μεγαλύτερο ίσως μηχανογραφικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών κάθε επιχείρησης, το ERP.

Σε αρκετά σημεία τα σημερινά συστήματα ERP χαρακτηρίζονται ως δύσχρηστα, ακριβά και χρονοβόρα στο «στήσιμο» τους, την συντήρηση και την παραμετροποίησή τους, σε βαθμό που ενεργούν αρνητικά στην δημιουργικότητα και ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

 logo

Ποιά είναι η αντίδραση;

Αν αναφέρετε τον όρο ERP σε λογιστές επιχειρήσεων, το πιθανότερο είναι ότι θα λάβετε διάφορες απαντήσεις. Ανάλογα με την εμπειρία τους στη διαχείριση αντίστοιχων συστημάτων θα δηλώσουν ότι, είτε πρόκειται για ένα προϊόν με απρόβλεπτα αυξανόμενες απαιτήσεις ειδικού εξοπλισμού που προσπαθεί να μεταβάλει τμήματα της επιχείρησής τους, είτε για το κεντρικό τμήμα ενός πολύ μεγάλου έργου, που απαιτεί πολύ χρήμα και χρόνο, αλλά δεν τελειώνει ποτέ και δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τί ετοιμάζουν οι κατασκευαστές;
Οι περισσότεροι κατασκευαστές λογισμικού, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τα ERP της επόμενης γενιάς. Ένα καίριο σημείο στον επανασχεδιασμό των ERP συστημάτων είναι το φιλικό user interface και το αναβαθμισμένο user experience. Τα συστήματα αυτά, σχεδιάζονται από αναλυτές και κατασκευάζονται από προγραμματιστές με εμπειρία αρκετών δεκαετιών στην υλοποίηση εφαρμογών, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης, νέες πλατφόρμες και το Internet. Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων, είναι η ταχύτητα υλοποίησης στα μέτρα του εκάστοτε πελάτη με νέες τεχνικές μαζικής παραμετροποίησης.
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι τα ERP της επόμενης γενιάς θα είναι ταχύτερα, καθώς θα αξιοποιούν στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους και θα αντικαταστήσουν τις περισσότερες χρονοβόρες batch διαδικασίες. Άλλη μια σημαντική αλλαγή θα είναι η δυνατότητα να εξάγονται στατιστικά σε πραγματικό χρόνο από τα δεδομένα που θα αποθηκεύονται στο σύστημα, αφού όλες οι λύσεις θα χρησιμοποιούν σύγχρονες βάσεις δεδομένων και τεχνολογίες big data.

Τί επιλέγει η αγορά;
Οι λύσεις βασισμένες στο CLOUD, αποτελούν την πιο προσιτή οικονομική προσέγγιση την οποία φαίνεται ότι προτιμάει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Έχοντας πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και περισσότερες συσκευές (mobile, tablet, κ.λπ), οι χειριστές απαιτούν τα συστήματα αυτά να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από οποιαδήποτε συσκευή και οπουδήποτε και εάν βρίσκονται. Η χρήση από mobile συσκευές, είναι ήδη μια δυνατότητα κάποιων υφιστάμενων συστημάτων. Όμως είναι σημαντικό οι κατασκευαστές ERP να εστιάσουν σε αυτά τα στοιχεία όπου το mobility βελτιώνει την εμπειρία χρήσης.
Οι πελάτες, θα μπορούν πλέον να επιλέξουν την λύση που τους παρέχει πλούσια χαρακτηριστικά, πολλαπλούς τρόπους πρόσβασης και ευκολία χρήσης, αφού το νέο λογισμικό καλούνται να χειριστούν περισσότεροι εργαζόμενοι, που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στο παραδοσιακό μοντέλο ERP.

Υπάρχει ευκαιρία;
Σημαντικές ευκαιρίες θα προκύψουν επίσης από την σύναψη νέων συνεργασιών, μεταξύ των κατασκευαστών και του δικτύου μεταπωλητών, δεδομένου ότι το νέο, ανανεωμένο, σύστημα ERP θα απαιτήσει την παροχή νέων υπηρεσιών προς τον πελάτη, όπως pre-sales, εκπαίδευσης και after-sales. Είναι δεδομένο πλέον ότι, όπως η αγορά θα απαιτήσει το καλύτερο δυνατόν σύστημα από πλευρά λογισμικού, έτσι θα αξιώσει να συνεργαστεί και με τον πιο καλά καταρτισμένο μεταπωλητή, ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. 

 Άρθρο του κ. Αλεκιζόγλου Αθανάσιου, CHANNEL PARTNER ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

Επικοινωνήστε μαζί μας

  Βουτζά 30 & Μυκάλης 1 Βύρωνας, 16231, Αθήνα

  210 7647305

  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο YoutubeΣυμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας


Θέλω να λάβω ενημέρωση για το πρόγραμμα με email ή τηλεφωνικά
Θέλω να κατεβάσω ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ έκδοση της εφαρμογής